نوشته اصلی توسط
electromohammad مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید
واقعا ممنونم
توضیحات کاملی فرمودید.
فقط یه نکته ای خدمتون عرض کنم: با توجه به این که اردوینو زیاد به فروش میره شاید همچین قیمتی داره
من علاوه بر اردوینو یه دونه اتمگا 8 و 128 هم قبلا گرفته بودم. فقط می خواستم اونا رو هم به کار بگیرم
ولی با توجه به قیمت و امکانات esp32 ای که فرمودین. فکر می کنم بهتره وقتم رو روی این صرف کنم. متشکرم
برای اینکه این پست به نتیجه برسه یه سوال دیگه هم دارم:
اگه از این ماژول بلوتوث استفاده کنم، نیاز دارم که کامپیوترم دارای بلوتوث باشه؟ اگه آره چه دانگلی بخرم؟
درود بر شما
در مورد سوالتون که مشخصا کامپیوتر یا هر تجهیز دیگه که قراره از طریق بلوتوث سرویس hid بگیره باید بلوتوث داشته باشه ( اکثر لپ تاپهای حتی تولید ۱۵ سال قبل بلوتوث دارن ، گوشی های موبایل به همین ترتیب ، تلویزیونها ، رسیورها ، سینمای خانگی ، رادیوپخش ها ، رسپبری پای ، ساعتهای هوشمند و غیره همه بلوتوث دارن ، کلا بیس توصیه استفاده از بلوتوث بجای usb همین قضیه فراگیر بودن بلوتوث روی تجهیزات الکترونیک عمومی و حذف کابل بود ... الان چند ساله هدفون سیمی هم داره به تاریخ می پیونده ، دستگاههای جدیدتر جک هدفون ندارن )
در هر صورت اگر کامپیوتر شما بلوتوث نداره یدونه دانگل کوچک ارزونقیمت usb میخرید سیستم اتون بلوتوث دار میشه مثل لینک پایین ( اینا قطعات جانبی کامپیوتره تقرببا تمام فروشگاههای لوازم کامپیوتر و موبایل انواعش رو میفروشن ، انتخاب نوع و برند و ورژن و امکانات بستگی به سلیقه شخص داره ... اگر کامپیوتر شما وای فای نداره این مبدل ها دو کاره اش هم موجوده که هم بلوتوث داره هم وای فای ... دانگلش روی اکثر رسیورها و پخشهای خودرویی به همین شکل usb باز موجوده ... اگر دسترسی به فروشگاه ندارید میتونید دانگل رو از روی اینجور وسایل بردارید )
دانگل BLE ورژن 5 :
مهمان عزیز شما حق دیدن لینک ها را ندارید
در مورد آردوینو قیمتش ارتباطی به میزان فروش و تقاضای بازار نداره ( تجهیزات الکترونیک مصرفی عمومی در مقیاسهای خیلی بزرگتر از هدرهای آردوینو تولید و استفاده میشن ، تولید انبوه قیمت رو میاره پایین نه بالعکس )
مساله قیمت پلتفورم آردوینو avr ( اصل بازار مصرفی سخت افزارهای avr حدود یک دهه است روی همبن بستر آردوینو قرار داره ) بخاطر نا آگاهی و یه جورایی سوء استفاده از عدم اطلاعات کاربران تازه کار و القای ترس به این نوع کاربرها هست ... همین باعث میشه پلتفورم آردوینو پتانسیل زیادی برای تخریب روند آموزشی و عدم پیشرفت داشته باشه .
مثلا ... هدر بورد آردوینو uno با هسته esp32 قیمتش ۲۴۰ تومنه ( سخت افزار از نظر چیدمان پین به پین همون uno avr هست ... در آردوینو برد با کتابخونه ها و امکاناتش کامل ساپورت میشه ، نسبت به uno استاندارد r3 امکانات زمین تا آسمون متفاوته )
مثل این :
هدر آردوینوی uno avr فاقد هیچی ۳۶۰ تومنه !
مثل این :
هدر آردوینو uno avr که وای فای هم ساپورت کنه ۴۳۰ تومنه
مثل این :
** : این ۴ تا قابلیتی هم که به این برد اضافه شده بخاطر esp8266 هست ... atmega 328 چیزی برای ارائه نداره .
هر سه تا برد فوق آردوینو uno محسوب میشن ... اونی که بیشترین امکانات و قابلیتها رو داشته ارزونترین اشون هست .
قیمتها چرا اینقدر بی ربطه بخاطر اینه که مبتدی ها رو کماکان با avr آموزش میدن و به شکل ضمنی روی avr نگهشون میدارن ، این مدل آموزش دادن هنرجو رو شرطی بار میاره ، باعث میشه وابسته سیستمی که باهاش شروع کرده باقی بمونه ... پلتفورم آردوینو ظاهرا اپن سورس و رایگانه ولی از قبل همین شرطی شدن کاربر تولید کننده برد مبتنی بر سخت افزار از رده خارج داره کلی سود به جیب میزنه .
برای استفاده عملی مثلا تک نمونه سازی طرف در بدترین حالت میخواست بره سمت پلتفورمهای غیر رایگان یا اصلا خودش از پایه برد خاص برای کاربرد خاصش بزنه هزینه اش خیلی کمتر از این پلتفورم عمومی رایگان میشد !
در بازار الکترونیک تجاری و مصرفی قضیه رقابت بین امکانات و قیمته کسی سخت افزاری در حد mega328 رو حتی مجانی باشه هم استفاده نمیکنه ... در کاربردهایی که نیاز به گواهی عملکرد و استاندارد باشه سخت افزارهای avr فاقد هر نوع certificate هستن و مردود میشن .
همین کاری که شما میخوای انجام بدی ( ساخت یک تجهیز بلوتوث طبق پروفایل HID با برد آماده ) برای طراح حرفه ای جمعا زیر ۷۰ تومن با یدونه ماژول بلوتوث و بدون استفاده از میکروی مجزا انجام میشه .
چند تا گواهی معتبر استاندارد صنعتی و پزشکی رو راحت پاس میکنه .
آی سی های کنترلر بلوتوث یک میکروی ۳۲ بیت arm کامل با فلش بالای ۱۲۸ تا ۵۱۲ کیلوبایت ... چند ده کیلوبایت رم و کلی پریفرال با tcxo و رگولاتورهای مختلف راندمان بالا و مدولاتور ، دمودولاتور و lna و pa باند ۲.۴ گیگاهرتز ... مقاومت کامل در برابر emi و شارژ الکترواستاتیک و رنج بزرگی از امواج رادیویی ، جمعا در یک پکیج مثلا ۳ در ۳ میلیمتر هستن که طبق فریمور بسته به نیاز یک یا چند پروفایل روشون داره اجرا میشه .
بخش تجاری مثلا بخواد گیم پد ، کیبورد ، موس ، هدست ، روتر lan ، ابزارهای نمایش سلامت و ورزش و مشابهاتش رو تولید کنه نمیاد دو تا میکرو و دو تا برد و چند تا رگولاتور و به همین ترتیب سخت افزار برای انجام یک کار ساده هدر بده ، آخرش هم در هیچ آزمونی نمره قبولی نگیره .
توسط sdk چیپ کنترلر روی همین سخت افزار بلوتوث کارهایی که قرار بوده سیستم آردوینوی شما اجرا کنه رو جمعا به شکل فریمور یکپارچه مینویسن .
فریمور هم با بوتلودر سریال روی این soc ها آپلود میکنن ...
عملکرد سیستم از نظر توان پردازشی و مصرف انرژی و ابعاد و وزن و غیره اصلا قابل قیاس نیست .
فرق ماجرا اینجاست که اجرای سیستم توسط طراح حرفه ای با کسایی که تفریحی برنامه نویسی میکنن برای انجام کار مشابه از زمین تا آسمان میشه .
در هر صورت کلیات قضیه رو توضیح دادم که در جریان باشید .
اگر مثلا کسی فکر میکنه کلیات پلتفورم آردوینو میتونه نیازهاش رو برطرف کنه اون دیگه برداشت شخص بسته به نیازش هست .