اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آ‌امنیت آ‌درآ‌ صنایع آ‌تراشهآ‌سازیآ‌ جهان

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    آ‌امنیت آ‌درآ‌ صنایع آ‌تراشهآ‌سازیآ‌ جهان

    دکتر فریناز کوشانفر، محقق و مخترع برجسته ایرانی دانشگاه رایس آمریکا بتازگی و از سوی نشریه معتبر تکنولوژی ریویو به عنوان یکی از 35 محقق و مبتکر جوان دنیا (زیر 35 سال) معرفی شده است. وی با ایجاد انقلابی نوین در صنایع تراشهآ‌سازی جهان و بالابردن ضریب امنیتی تولید و استفاده از آنها
    نوید بخش آیندهآ‌ای روشن برای این فناوری کاربردی لقب گرفته است. آنچه وی ارائه کرده، موجب دلگرمیآ‌سازندگان تراشه در گوشه و کنار شده است. دکتر کوشانفر در گفتگوی اختصاصی با «سیب» به تشریح فعالیتآ‌های خود و فناوری ابداعیآ‌اش میآ‌پردازد.

    انتخاب شدن به عنوان یکی از 35 محقق و مبتکر برجسته جوان دنیا بیآ‌شک هیجانآ‌برانگیز است؟

    بله. زمانی که به عنوان یکی از برترین مخترعان و مبتکران جوان دنیا انتخاب و معرفی میآ‌شوی، انگیزهآ‌های صدچندانی برای ادامه تحقیقات و نوآوری پیدا میآ‌کنی. سال گذشته نیز دکتر علی خادم حسینی و پرویز بابک از ایران به عنوان 2 تن از برترین مبتکران جوان دنیا شناخته شده بودند که برای من بسیار جذاب و هیجانآ‌برانگیز بود.
    این نشریه (تکنولوژی ریویو) همه ساله 35 مخترع جوان و تأثیرگذار در توسعه دانش و زندگی بشری را از میان انبوهی از محققان جوان دنیا انتخاب میآ‌کند. این عنوان برای من افتخاری ارزشمند به حساب میآ‌آید.

    کمی آ‌درباره فناوری جالب توجهی که ابداع کردهآ‌اید صحبت کنید. جرقه آغازین کجا بود؟

    تحقیقات علمیآ‌من به حوزه الکترونیک مربوط میآ‌شود و طبعا صنایع تراشهآ‌سازی و ارتقای کیفیت آنها یکی از مهمآ‌ترین بخشآ‌های این حوزه به حساب میآ‌آید. طی سالآ‌های گذشته و همزمان با توسعه دانش طراحی و ساخت تراشهآ‌ها، مشکل بزرگی همچون تولید و فروش غیرقانونی آنها در بازار سیاه به واسطه کپیآ‌برداری غیرقانونی در مناطقی از جهان از جمله شرق دور وجود داشته است. از اینآ‌رو من و تیم همراهم بر آن شدیم تا با ارائه شیوهآ‌هایی مناسب مانع از این کار شویم و تحولی نوین در صنایع تراشهآ‌سازی جهان ایجاد کنیم.

    با استفاده از تکنیکی که ارائه کردهآ‌اید، میآ‌توان گفت اعمال کنترل بر تراشهآ‌ها به میزان قابل توجهی افزایش میآ‌یابد؟

    همینآ‌طور است. در این روش در حقیقت تراشهآ‌هایی با قابلیت بیآ‌نهایت امکان تغییر طراحی و تولید میآ‌شوند. براساس آن تولیدکنندگان سیستمآ‌های نرمآ‌افزاری از جمله ارائهآ‌کنندگان فایلآ‌های موسیقی، میآ‌توانند محصولات خود را به گونهآ‌ای وارد بازار کنند که تنها به واسطه استفاده از برخی نرمآ‌افزارهای خاص قابلیت پخش پیدا میآ‌کنند.
    البته این تنها بخشی از کاربردهای این فناوری جدید است. در کل با استفاده از این تکنیک نوین استفاده از مدارات الکترونیکی براساس کاربرد در نظر گرفته شده قابلیت تغییر پیدا میآ‌کنند.

    پس میآ‌توان گفت با استفاده از این تراشهآ‌ها، مدارات الکترونیکی دارای شخصیت متمایز و قابل تعریفی میآ‌شوند؟

    در حال حاضر در گوشه و کنار جهان افراد و مراکز سودجویی وجود دارند که با ایجاد دستکاریآ‌ها و تغییرات جزیی در عناصر سازنده مدارات پیچیده الکترونیکی محصولات جانبی و تقلبی تولید و روانه بازار سیاه میآ‌کنند. اما اکنون میآ‌توانم به جرا‡ت بگویم که با استفاده از این تراشهآ‌ها چنین برنامهآ‌هایی خنثی میآ‌شوند.

    به نوعی میآ‌توان گفت روی تراشهآ‌ها قفلآ‌های مخصوصی کار گذاشته میآ‌شود تا دست سودجویان از گاهی از ساختار سازنده آنها کوتاه شود. از آن گذشته شکستن این قفل تقریبا غیرممکن است.

    بنابراین میآ‌توان متصور شد این فناوری نوین میآ‌تواند آینده روشنآ‌تری برای صنایع تراشهآ‌سازی جهان به همراه داشته باشد؟

    بله، چون هم اکنون شرکتآ‌ها و کارخانجات بزرگ سازنده تراشه در گوشه و کنار جهان سالانه میلیاردها دلار بابت چنین سرقتآ‌هایی دچار ضرر و زیان میآ‌شوند. ارائه این فناوری نوین برای آنها بسیار مهم و تأثیرگذار در برنامهآ‌های آتی شان خواهد بود. این شرکتآ‌ها میآ‌توانند با استفاده از این تکنیک نوین با حجم گستردهآ‌ای از سرقتآ‌های سختآ‌آ‌افزاری مقابله به مثل کنند.

    کاربردهای عمده استفاده از این تکنیک نوین بیشتر در چه بخشی از صنایع تراشهآ‌سازی جهان خواهد بود؟

    کاربردهای آن بسیار متنوع و تأثیرگذار است. با توجه به بازار داغ و جهانی پخش کنندهآ‌های چند رسانهآ‌ای که اتفاقا هر روز شاهد ابداعی نوین در آن هستیم، یکی از مهمآ‌ترین کاربردهای آن استفاده در صنایع طراحی و تولید سیستمآ‌های پخش کننده چند رسانهآ‌ای خواهد بود، اما در کل، به کمک آن از هرگونه کپیآ‌برداری از تراشهآ‌ها جلوگیری میآ‌شود.

    آیا تحقیقات و پروژهآ‌های مشابه دیگری نیز در دست انجام دارید؟

    بله، من طی سالآ‌های اخیر موفق به ارائه چندین طرح و پروژه اختراعی شده و آنها را به ثبت رساندهآ‌ام و همچنین همکاری قابلآ‌توجهی را نیز با چندین شرکت تحقیقاتی و متخصص در زمینه پروژهآ‌های الکترونیکی آغاز کردهآ‌ام. اصولا با مطرح شدن ابداع و اختراعی جدید انبوهی از مراکز و شرکتآ‌های خصوصی برای کسب حق امتیاز آن ابراز تمایل میآ‌کنند. اما هم اکنون عمده تمرکزم روی این تراشهآ‌ها و رساندن آنها به مرحله تولید تجاری و انبوه است. در نظر دارم تا سال 2009 آزمایشآ‌های لازم را روی این تراشهآ‌ها انجام دهم و آنها را برای استفاده در مدارات متنوع الکترونیکی آماده کنم. از آن گذشته در نظر دارم تحقیقات خود را در زمینه مدارات الکترونیکی گسترش دهم.

    دکتر کوشانفر درآ‌یک نگاهآ‌

    دکتر فریناز کوشانفر پس از اتمام تحصیلات خود در رشته الکترونیک دانشگاه صنعتی شریف، راهی آمریکا شد و در آنجا مدرک فوق لیسانس خود را در رشته الکترونیک و رایانه از دانشگاه کالیفرنیا اخذ کرد. وی در ادامه و در ژانویهآ‌
    سالآ‌2001آ‌راهی دانشگاه برکلی شد و دکتری خود را در رشته برق، رایانه،آ‌ الکترونیک از این دانشگاه دریافت کرد و درآ‌همانآ‌حال در رشته ریاضیات نیز مدرک فوق لیسانس کسب کرد. وی هم اکنون در دانشگاه رایس به عنوان استادیار مشغول به تحصیل است.


    منبع:

    روزنامه جام جم
    **همیشه به این فکر کن که خداوند با توست**
لطفا صبر کنید...
X