اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی و ساخت شوفاژ الکتریکی - القایی

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    پاسخ : طراحی و ساخت شوفاژ الکتریکی - القایی

    نوشته اصلی توسط arvinfx
    شنیدم که برای ذوب فلز مثلا آهن با کوره القایی نمیشه همینجوری نشست تا آهن آب بشه توی کوره
    چرا نمیشه نشست ؟ یکم توضیح بیشتر بدید. مگر ماهیت جریان های فوکو عوض میشه ؟
    تنها موردي كه همه آدما يقين دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
    داشتن عقله زيادتر از دیگر آدم ها است

    دیدگاه


      #32
      پاسخ : طراحی و ساخت شوفاژ الکتریکی - القایی

      نوشته اصلی توسط aliila
      چرا نمیشه نشست ؟ یکم توضیح بیشتر بدید. مگر ماهیت جریان های فوکو عوض میشه ؟
      من شنیدم دما تا حدود 700 درجه که میره بالا ماهیت جریان فوکو عوض میشه بله.

      دیدگاه


        #33
        پاسخ : طراحی و ساخت شوفاژ الکتریکی - القایی

        با سلام
        1- استفاده از برق فقط به منظور تولید گرما آنهم برای گرم کردن گلخانه در کشور ما که گاز به آسانی در دسترس است به هیچ وجه مقرون به صرفه از نظر اقتصادی نیست استفاده از برق به منظور گرمایش فقط در کشورهایی که از انرژی برقابی ارزان استفاده میکنند مقرون به صرفه است و یا مناطقی که انرژی در دسترس فقط برق باشد.

        2- من هرگز نشنیده ام که جایی برای گرم کردن آب یا هر مایع واسط دیگری جهت انتقال دما از روش کوره های القایی استفاده گردد.این روش هم پیچیده تر از روش المنت گرمایی است و هم طراحی و نگهداری سیستم الکترونیک آن گرانتر از روش المنتی است .

        3-ایده های جدید خوب هستند ولی باید دید چرا کشورهای صاحب تکنولوژی تا بحال سراغ چنین روشهایی نرفته اند حتما دلایل محکمی داشته اند اصولا بشر یکبار چرخ را اختراع کرده و چند هزار سال است از مواهب آن برخوردار است دیگر نیازی به اختراع دوباره آن نیست.

        دیدگاه


          #34
          پاسخ : طراحی و ساخت شوفاژ الکتریکی - القایی

          نوشته اصلی توسط arvinfx
          من شنیدم دما تا حدود 700 درجه که میره بالا ماهیت جریان فوکو عوض میشه بله.
          سلام
          در دمای بالاترازدمای کوری(مادام کوری) پرمابیلیتی اهن برابر 1میشه و تلفات هیسترزیس نداریم.همچنین مقاومت مخصوص اهن هم افزایش پیدا میکنه که باعث کاهش جریان فوکو میشه.
          من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

          دیدگاه


            #35
            پاسخ : طراحی و ساخت شوفاژ الکتریکی - القایی

            سلام

            یک سوال داشتم

            البته قبلش چند مورد رو عرض کنم

            با تشکر از همه، بحث بسیار آموزنده ای بود

            فقط امیدوارم بحث های شخصی از اینگونه بحث های علمی حذف بشه چون یک اثر مثبت علمی رو با یک اثر منفی اخلاقی یا اجتماعی از بین میبریم

            سوال

            من با دانش قبلی خودم و بحث های صورت گرفته به این نتیجه رسیدم که روش المنتی بازده علمی بالاتری داره؛ فعلا صرف نظر از مسائل اقتصادی

            در نظر بگیرید یک مقدار آب با دما و وزن یا حجم معین در اختیار داریم، پاسخ زمانی کدام روش بهتر است؟ صرفا زمان گرم شدن سریعتر مهم است و اصلا متغیرها و شاخص
            های دیگر مهم نیستند

            با تشکر
            اگر موضوعی را در انجمن مطرح کرده اید لطفا با استفاده از "موضوع به نتیجه رسید" بقیه را از این وضعیت مطلع فرمائید.

            دیدگاه


              #36
              پاسخ : طراحی و ساخت شوفاژ الکتریکی - القایی

              سلام
              سریعترین روش تشعشعه.مثل مایکروفر.بعداز اون روش القایی و بعد المنتی.
              من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

              دیدگاه


                #37
                پاسخ : طراحی و ساخت شوفاژ الکتریکی - القایی

                با بحث های الکی خودتونو خسته نکنید آب رساناست و ماهیت جریانهای فوکو رو عوض میکنه
                تنها موردي كه همه آدما يقين دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                داشتن عقله زيادتر از دیگر آدم ها است

                دیدگاه


                  #38
                  پاسخ : طراحی و ساخت شوفاژ الکتریکی - القایی

                  نوشته اصلی توسط aliila
                  با بحث های الکی خودتونو خسته نکنید آب رساناست و ماهیت جریانهای فوکو رو عوض میکنه
                  سلام
                  لطفا بیشتر توضیح بدین که اگر ماهیت جریانهای فوکو عوض بشه چه اتفاقی می افته؟
                  من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

                  دیدگاه


                    #39
                    پاسخ : طراحی و ساخت شوفاژ الکتریکی - القایی

                    با سلام دوستان لطف کنن و اصل بقای انرژی رو هم در نظر بگیرن.
                    توانی که ما به مثلا یک کیلوگرم آب میدیم تا اون رو تا دمای خاصی گرم کنیم مقدار ثابتیه و با روشهای مختلف تولید، فرق نمیکنه. اگه تمامی این روشها تولید حرارت رو از الکتریسیته انجام بدن توان ورودی میشه حاصلضرب ولتاژ در جریان در کسینوس فی. حالا شما چه این برق رو به المنت بدی و چه القا کنی، توان کم و زیاد نمیشه.
                    اینجا دو تا مسئله مهم میشه. یکی بحث تلفات و دومی توان راکتیو که هردو شون باید به حداقل برسن و مقایسه روشهای تولید حرارت از الکتریسیته فقط باید از این دو منظر انجام بشه.
                    تلفات شامل تلفات تولید و تلفات انتقال و تلفات مصرف میتونه باشه که باید بهینه بشه و توان راکتیو هم که تکلیفش معلومه.

                    دوم روش القا هست که من نفهمیدم چیه. تولید حرارت به روش القا رو ما توی فلزات داریم که اونا تقریبا همه فرکانسها رو جذب و تبدیل به حرارت میکنن. ولی آب اینجوری نیست و فقط فرکانس خاصی رو جذب میکنه. یعنی همون فرکانس 2.4 گیگ که توی فرهای مایکروویو استفاده میشه.
                    تولید این فرکانس هم توی توانهای بالا فقط با استفاده از لامپ مگنترون انجام میشه که به دلیل نشتی تشعشع و مضر بودن و همچنین هزینه زیاد اصلا برای این پروژه مناسب نیست.
                    اگه قراره آب گرم بشه بهترین روش همون المنته که مثل سماور داخل اون قرار بگیره و همه حرارت تولید شده رو به آب بده، ضمن اینکه محل تولید حرارت هم اگه توی گلخونه باشه، تلفات حرارتی اون هم وارد محیط میشه و تنها توان تلف شده میشه افت مسیر کابل برق که خارج از محیطه.

                    در مورد اجاق القایی هم تا زمانی که فراگیر نشده در حد یه ایده جدیده و باید دید مثل لامپ کم مصرف، تفاوت قابل ملاحظه ای ایجاد میکنه یا نه.
                    ضمن اینکه تولید اون بر این پایه انجام شد که وقتی ظرف فلزی روی اجاق نباشه گرم نشه و این نکته هم بحث ایمنی داره و هم بحث مصرف انرژی.
                    توی این مورد چون انرژی رو روی ظرف متمرکز میکنه، قطعا تلفات کمتری داره. ولی الکتریسیته چیزی نیست که خودش توی طبیعت یافت بشه و باید از منبعی تولید بشه و تولید و انتقال اون هم تلفات، هزینه ها و دردسر های خود شوداره در کل نمیشه نظر قطعی و عمومی داد و بستگی به مصرف کننده داره.

                    برای این مورد استفاده از المنت بهترین گزینه است و آماده ش هم آبگرمکنهای برقی موجود هست.
                    کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

                    دیدگاه


                      #40
                      پاسخ : طراحی و ساخت شوفاژ الکتریکی - القایی

                      در مورد اجاق القایی هم تا زمانی که فراگیر نشده در حد یه ایده جدیده و باید دید مثل لامپ کم مصرف، تفاوت قابل ملاحظه ای ایجاد میکنه یا نه.
                      دوست من سالهاست اجاق القایی ساخته شده و استفاده میشه حتی فکر کنم قدمت این روش از ماکروویو هم بیشتره .دلیلش که تو ایران زیاد جا نیفتاده اینه که گاز برای کارهای حرارتی از برق بسیار ارزان تر و بازده بیشتری داره .اما در کشورهایی که منابع گاز ندارند و نیروگاه های اتمی دارند برق از گاز ارزان تر تمام میشه برای همین از این اجاقهای القایی استفاده می کنند .

                      دوم روش القا هست که من نفهمیدم چیه. تولید حرارت به روش القا رو ما توی فلزات داریم که اونا تقریبا همه فرکانسها رو جذب و تبدیل به حرارت میکنن. ولی آب اینجوری نیست و فقط فرکانس خاصی رو جذب میکنه. یعنی همون فرکانس 2.4 گیگ که توی فرهای مایکروویو استفاده میشه.
                      منظور دوستان همین هست که اول ظرف را گرم کنند سپس آب داخلش نه القای مستقیم آب

                      در کل اول تاپیک من و چندتا از دوستان عنوان کردیم بهترین وپربازده ترین روش المنت است اما بعضی دوستان علاقه دارند رو حرف خودشون پافشاری کنند که نه القایی بهتره
                      کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
                      ولتر

                      دیدگاه


                        #41
                        پاسخ : طراحی و ساخت شوفاژ الکتریکی - القایی

                        آخه دیدم دوستان دارن روی جریان فوکو توی آب بحث میکنن. دیدم بحث خیلی علمی شده، گفتم یه خورده عملیش کنم.:biggrin:
                        کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

                        دیدگاه


                          #42
                          پاسخ : طراحی و ساخت شوفاژ الکتریکی - القایی

                          سلام دوستان
                          بازدهی بهترین المنتها در تولید گرما به 70درصد نمیرسه .دلیلش هم اینه که المنتها میدان مغناطیسی تولید میکنن که هدر میره.بازدهی روش القایی تا 90درصد هم میرسه که بقیه اش به گرما تبدیل میشه(داخل سوییچها و کویل).
                          اگر در روش المنتی طراحی بنحوی باشه که میدان مغناطیسی هم تبدیل به گرما بشه اونوقت بازدهی بسیار بیشتر خواهدشد.
                          اگر در روش القایی طراحی بنحوی باشه که گرمای تولید شده توسط سوییچها وکویل وارد اب بشه بازهم بازدهی بیشتر خواهد شد.
                          من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

                          دیدگاه


                            #43
                            پاسخ : طراحی و ساخت شوفاژ الکتریکی - القایی

                            نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
                            بازدهی بهترین المنتها در تولید گرما به 70درصد نمیرسه .دلیلش هم اینه که المنتها میدان مغناطیسی تولید میکنن که هدر میره.بازدهی روش القایی تا 90درصد هم میرسه که بقیه اش به گرما تبدیل میشه(داخل سوییچها و کویل).
                            موضوع جالب تر شد
                            ممکنه این موضوع رو با رابطه اثبات کنید یا مرجعی براشمعرفی کنید
                            ممنون
                            اگر موضوعی را در انجمن مطرح کرده اید لطفا با استفاده از "موضوع به نتیجه رسید" بقیه را از این وضعیت مطلع فرمائید.

                            دیدگاه


                              #44
                              پاسخ : طراحی و ساخت شوفاژ الکتریکی - القایی

                              نوشته اصلی توسط RasSharif
                              موضوع جالب تر شد
                              ممکنه این موضوع رو با رابطه اثبات کنید یا مرجعی براشمعرفی کنید
                              ممنون
                              مقالات زیادی تونت هست که کوره القایی محاسبه و طراحی کرده و میزان بازدهی رو نوشته.
                              برای بدست اوردن بازدهی المنتها کافیه یک المنت پیچیده شده اماده رو بخرید و داخل اب تست کنید.اگر بازدهی المنتها بیشتر از القایی بود دیگه هیچ شرکتی صدها میلیون هزینه نمیکرد کوره القایی بخره تا اهن ذوب کنه.
                              من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

                              دیدگاه


                                #45
                                پاسخ : طراحی و ساخت شوفاژ الکتریکی - القایی

                                نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
                                مقالات زیادی تونت هست که کوره القایی محاسبه و طراحی کرده و میزان بازدهی رو نوشته.
                                برای بدست اوردن بازدهی المنتها کافیه یک المنت پیچیده شده اماده رو بخرید و داخل اب تست کنید.اگر بازدهی المنتها بیشتر از القایی بود دیگه هیچ شرکتی صدها میلیون هزینه نمیکرد کوره القایی بخره تا اهن ذوب کنه.
                                قضیه اهن و اب کمی فرق میکنه
                                اب سیال هست و با المنت تبادل خوبی پیدا میکنه ولی اهن رو حتی اگه پودر هم بکنند(که امکان پذیر نیست عملا ، به علت افزایش هزینه) باز کاملا با تمام نقاط المنت تماس پیدا نمیکنند ....
                                (البته در مورد اب هم اگه دمای المنت خیلی بالا باشه یه چیز تو مایه های اثر لایدن فراست پیش میاد و لایه بخار روی المنت تبادل حراراتی رو کند میکنه ولی خوب در روش القائی هم اگه دما همینجور بالا باشه باز همین مشکل پیش میاد و فقط مخصوص المنت نیست ....)
                                با سپاس

                                دیدگاه

                                لطفا صبر کنید...
                                X