اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش کامل پرینتر سه بعدی

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    آموزش کامل پرینتر سه بعدی

    با سلام
    قصد دارم اینجا اطلاعات مفیدی از نحوه کار با پرینتر سه بعدی و تجربیات خودم از طراحی قطعه تا ساخت رو بهتون آموزش بدم.
    اگر کسی سوالی داره، حداقل سه ، چهارتا پست تحمل کنه تا یکم آموزشم جلو بره و بعد بپرسه.
    در ضمن من جای مناسبی برای آموزش پیدا نکردم. اگر مدیر فروم نیاز دید، این تاپیک رو جابجا کنه.

    دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

    پرینتر/ چاپگر سه بعدی وسیله ای است که می توان از طرح های سه بعدی بصورت واقعی نمونه ساخت. چاپگر های سه بعدی فیلامنت های خود را ذوب می کنند و لایه به لایه قرار می دهند تا یک شئ را بسازند. اولین بار پرینتر سه بعدی رو در فیلم پارک ژوراسیک دیدم. فکر کنم سال 1372 یا 1373 بود . اون موقع ها فیلم ها روی نوار ویدئو بود. یه جایی از فیلم، یکی از دانشمندان با پرینتر سه بعدی ، یک آواره بزرگ دایناسور می سازد. همیشه این صحنه توی ذهنم بود و بهش فکر می کردم..
    یه تحقیق ساده در گوگل نشون میده که قدمت پرینتر های سه بعدی در دنیا حدود 30 تا 40 سال هست. ولی کاربرد خانگی و خدماتی نداشتند. حدود سه تا چهار سال هست که پرینترهای سه بعدی مورد توجه قشر زیادی قرار گرفته اند. کار با پرینترهای سه بعدی بسیار ساده و لذت بخش است.
    قبل از هرچی کمی با قطعات و ساختار پرینتر سه بعدی آشنا شویم.


    چه نوع پرینتر/چاپگری بخریم؟
    انتخاب پرینتر مناسب، همانند انتخاب یک لپ تاپ مناسب است. وقتی شما نیازی به یک سیستم پیشرفته کامپیوتری (سی پی یو 7 هسته ای – گرافیک 4 گیگ – رم 8 گیگ – مانیتور 18 اینچ – حسگر اثر انگشت و ..) نداشته باشید، دلیلی برای هزینه کردن و خریدن آن هم ندارید. اگر شما نهایتا با یک نرم افزار اکسل و فتوشاپ و چندبازی معمولی سر و کار دارید یک سیستم کامپیوتر معمولی (سی پی یو 3 هسته ای – گرافیک 1 گیگ – رم 4 گیگ و مانیتور 15 اینچ و ..) جوابگوی نیازهای شماست.
    خرید چاپگر های سه بعدی نیز به اینصورت است. هدف خود را از چاپگر سه بعدی مشخص کنید. مصرف خانگی یا صنعتی – خدماتی – ابعاد کوچک – بزرگ – دقت کم یا زیاد - ...
    چند نکته زیر را حتما رعایت کنید تا بهترین چاپگر ممکن را داشته باشید.
    - درصورت مقدور بودن چاپگری بخرید که دارای محفظه و اتاق باشد.چرا؟ چون دمای داخل کابین بصورت ملایم و آهسته تغییر می کند. امکان دارد پرینتر شما در اتاق زیر باد کولر و پنکه و اسپلیت قرار بگیرد. بهتر است که دمای اتاق و شدت باد ، بر روی شئ درحال ساخت اثری نگذارد.
    - صفحه پرینت بزرگ فقط هزینه را زیاد می کند. شما می توانید قطعات بزرگ را تکه تکه کرده و با پرینتر کوچک بسازید و به سادگی بچسبانید. به نظرم صفحه پرینت 25 * 25 تا 35 * 35 انتخاب های مناسبی برای خرید یک پرینتر سه بعدی می باشد. کمتر از این ابعاد واقعا کوچک و بیشتر از این ابعاد بزرگ و گران تر خواهد بود.

    - چند نازله؟ تقریبا 95% طرح ها را می توان با چاپگر یک نازله ساخت. در صورتیکه شما قصد ساخت طرح های پیچیده و چند رنگ دارید می توانید دو یا سه نازله بخرید. قطعا تعداد نازل بیشتر ، چاپگر را گرانتر می کند
    - چاپگری بخرید که صفحه پرینت ثابت باشد. و نازل بر روی صفحه پرینت حرکت کند. در اینصورت شی در هنگام چاپ ثبات بیشتری دارد. نمونه هایی وجود دارد که نازل ثابت و صفحه پرینت حرکت افقی دارد.
    - نکته مهم دیگر اینکه حتما چاپگری بخرید که هر نوع فیلامنتی را مصرف کند. برای مثال چاپگرهای سه بعدی داوینچی با قیمت ارزانتر نسبت به سایر چاپگرها در بازار دنیا موجود است. خریدار بدون توجه به علت این ارزانی، چاپگر داوینچی را خریداری می کند. نکته اساسی این است که این شرکت، فیلامنت مخصوص خود را دارد و شما نمی توانید هر نوع فیلامنتی را تهیه کنید و البته قیمت این فیلامنت نسبت به سایر فیلامنت ها گران تر است. قطعات جانبی و یدکی نیز به همین صورت فقط مخصوص خود شرکت داوینچی ست.
    جدیدترین ویرایش توسط teslaa; ۲۰:۰۴ ۱۳۹۵/۰۳/۱۵.

    #2
    پاسخ : آموزش کامل پرینتر سه بعدی

    فیلامنت ؛ مواد اولیه مورد استفاده در چاپگر های سه بعدی ست که بصورت رول رشته ای در دسترس می باشد. جنس فیلامنت ها متفاوت است که متقابلا خصوصیات متفاوتی هم دارند. ABS و PLA دو پلیمری هستند که در صنعت چاپ سه بعدی بیشتر استفاده می شوند. این پلیمر ها را اصطلاحا ترموپلاستیک می نامند به این معنی که قابلیت چندین بار ذوب شدن و سرد شدن را دارند.
    pla سرنام کلمات Polylactic acid
    abs سرنام کلمات Acrylonitrile butadiene styrene



    سوالی که در همین ابتدای کار پیش می آید این است که کدام فیلامنت بهتر است؟ کدام فیلامنت را تهیه کنم؟
    خیلی سریع جواب سوالتان را می دهم. PLA. فیلامنت PLA خوش اخلاق تر است! در صورتیکه برای کار با فیلامنت ABS باید مهارت بیشتری داشته باشید و حداقل چندماه با پرینترهای سه بعدی کار کرده باشید تا بتوانید با فیلامنت ABS یک شئ را به خوبی بسازید. فیلامنت ABS بعد از ذوب شدن و روی سطح قرار گرفتن دچار پیچش می شود. در صورتیکه ماهر باشید می توانید این پیچش و شکستگی را برطرف کنید. معمولا با تنظیم دمای صفحه و اتاق و انتخاب چسب و سرعت حرکت نازل و .. می توان مانع از خراب شدن شئ پرینت شده با فیلامنت ABS شد.
    فیلامنت ABS در دمای 250 درجه سانتی گراد ذوب می شود. مقاومت در برابر دمای بالاتر را دارد. بوی نامطبوع ذوب شدن پلاستیک در هنگام چاپ قطعات از معایب این فیلامنت است. در صورتیکه چاپ قطعه با فیلامنت PLA در دمای 200 درجه سانتی گراد و بدون بو صورت می گیرد. هنگام چاپ قطعه با این فیلامنت دچار مشکل پیچش و شکستگی نخواهید شد. شنیده ام که طیف رنگی فیلامنت PLA بیشتر از ABS است. با این حال من هرگز نمی گویم فیلامنت ABS بد و PLA بهتر است. بلکه می گویم برای شروع کار و چاپ بسیاری از قطعه ها از فیلامنت PLA استفاده کنید تا در شروع کار از چاپ سه بعدی لذت ببرید. زمانیکه ماهر شدید و قِلِق دستگاهتان را فهمیدید در صورت نیاز از فیلامنت قوی و محکم ABS استفاده کنید.
    علاوه بر این ، فیلامنت های دیگری نیز وجود دارند که در چاپ قطعه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
    برای مثال فیلامنت چوب. این فیلامنت قطعا دارای پلیمر های پلاستیکی است که به همراه درصدی پودر چوب مورد استفاده قرار می گیرد و به قطعه، جلوه ای چوبی می دهد.
    فیلامنت آهن. این فیلامنت نیز دارای درصدی پودر آهن می باشد و به شئ ظاهری فلزی می بخشد.
    فیلامنت انعطاف پذیر (felexiable) این فیلامت قابل انعطاف بوده و کاربرد های خاص خودش را دارد. برای مثال می توان بند ساعت مچی و یا جلد و بک کاور گوشی را با این فیلامنت ساخت.
    نکته آخر اینکه فیلامنت ها بصورت نوار رشته ای (رول) کیلویی فروخته می شوند. تکنولوژی ساخت این رول ها هر روز در حال تغییر است. برای مثال وقتی شما به فروشگاه قطعات یدکی پرینترهای سه بعدی مراجعه می کنید تا یک رول فیلامنت بخرید، فروشنده چند نمونه فیلامنت به شما پیشنهاد می کند. مثلا فیلامنت معمولی یا ضد پیچش (گِره) ؟ فیلامنت معمولی یا عطری؟ فیلامنت چه سایزی؟
    منظور از فیلامنت ضد پیچش (گِره) این است که رول فیلامنت خاصیت ارتجاعی دارد و اگر سر ابتدایی فیلامنت را گم کنید در حلقه های رول پیچیده می شود و گره می خورد. نمونه ضد پیچش ، خاصیت ارتجاعی و گره خوردن را ندارد. فیلامنت عطری نیز مانند فیلامنت ضد پیچش (گره) یک آپشن برای جذب مشتری ست.
    سایز فیلامنت ها نیز متفاوت است که شما می بایست مناسب با سایز نازل چاپگرتان اقدام به خرید فیلامنت کنید.
    درصورتیکه نکته دیگری از فیلامنت جامانده باشد در ادامه خواهم گفت.
    جدیدترین ویرایش توسط teslaa; ۱۹:۳۲ ۱۳۹۵/۰۳/۱۵.

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : آموزش کامل پرینتر سه بعدی

      در تصویر زیر پرینتر سه بعدی و فیلامنت را مشاهده می کنید.


      تا اینجا با فیلامنت و پرینتر سه بعدی آشنا شدیم. بهتره کمی بیشتر وارد جزئیات پرینتر سه بعدی شویم
      پرینتر های سه بعدی همونطور که از اسمشون پیداست در سه محور حرکت می کنند. حرکت سمت راست و چپ را محور X می نامند. حرکت عقب و جلو را محور Y و حرکت بالا و پایین را محور Z می نامند.

      صفحه پرینت دارای قابلیت گرم شدن و سرد شدن می باشد. صفحه پرینت دارای سنسور دما می باشد تا دمای صفحه را در LCD نمایش دهد. چاپگرهایی که صفحه پرینت گرم شونده ندارند، ممکن است قطعه در حال ساخت بر اثر سرد شدن نابرابر سطح و عمق قطعه، دچار ترک و شکستگی و خمیدگی می شود. این اتفاق در قطعه های بزرگ و پهن ممکن است رخ دهد.

      به قسمتی که فیلامنت در آن ذوب می شود، اکسترودر می گویند. اکسترودر شامل نازل و فن خنک کننده نیز می باشد. اکسترودر ها دارای کیفیت های متفاوت هستند. سعی کنید در خرید چاپگر های سه بعدی، بهترین اکسترودر را تهیه کنید.



      پرینتر سه بعدی از قسمتهای دیگری مانند موتور و تسمه تایم و شافت و .. تشکیل شده که نیازی به توضیح نمی بینم. با این حال اگر سوالی داشتید در خدمتم.

      قطعا این چاپگر ها نیز رزلوشن های خاص خود را دارند. رزلوشن یا دقت چاپ در پرینترهای سه بعدی دو نوع می باشد. رزولوشن افقی که در نرم افزار های چاپگر سه بعدی به نام Feature نامیده می شود به معنای کوچکترین حرکت افقی اکسترودر بر روی سطح صفحه پرینت می باشد. قاعدتا هرچه حرکت افقی کمتر باشد، کیفیت چاپ بهتر و دقیق تر خواهد بود. رزولوشن عمودی که در نرم افزار های چاپگر سه بعدی thickness نامیده می شود، به معنای ضخامت لایه می باشد. هرچه ضخامت لایه کمتر باشد، مدت زمان ساخت قطعه نیز بیشتر می شود.

      نکته آخر اینکه حتما چاپگر سه بعدی خود را در سطح صاف و تراز قرار دهید. علت این قضیه هم که کاملا واضح است.

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : آموزش کامل پرینتر سه بعدی

        اکنون با توجه به نیاز و هدف و علاقه و البته پول توی جیب، یک چاپگر سه بعدی خریداری کرده ایم.
        قصد شروع به کار با این دستگاه را داریم. ابتدا میز مناسب برای زیر دستگاه قرار داده تا تراز و محکم و صاف باشد. دو شاخه برق را وصل کرده و دکمه روشن را می زنیم. قبل از اینکه قطعه ای را چاپ کنیم، می بایست صفحه پرینت را بصورت دقیق تنظیم کنیم. زیر صفحه پرینت در هر گوشه، یک عدد فنر قرار دارد. درصورتیکه سطح صفحه پرینت دارای اعوجاج و خمیدگی باشد و شما به هیچ عنوان نتوانید با فشار و چکش و زور و مشت و .. این صفحه را صاف کنید، به کمک این فنرها می توانید زیر صفحه پرینت را تنظیم کنید تا سطح صاف بالای صفحه پرینت به دست آید. به این صورت که اکسترودر را بر روی صفحه پرینت جابجا می کنیم. نوک نازل می بایست در کمترین فاصله از صفحه قرار بگیرد. با جابجا کردن اکسترودر بر روی صفحه، نباید نوک نازل به صفحه ساییده شود و یا از آن فاصله بگیرد. برای تنظیم دقیق صفحه پرینت یک پیشنهاد دارم. شما یک تکه کاغذ A4 زیر نازل قرار دهید. اگر به سادگی زیر نازل رفت، یعنی فاصله زیاد است. اگر به سختی به زیر نازل قرار گرفت، یعنی فاصله بسیار کم است. ما بین این دو حالت یعنی بهترین فاصله نوک نازل و صفحه پرینت..
        با کمک فنر ها، این فاصله ها را کم و زیاد کنید.


        یک سوال. مگر جنس صفحه پرینت از چیست که دچار خمیدگی و اعواج شده؟
        ببینید جنس صفحه پرینت میتونه یک فلز ضخیم یا یک شیشه ضخیم مقاوم در برابر حرارت است. و اینکه در بعضی از پرینترها این صفحه ها به موتور و بدنه پرینتر وصل شده اند و قابل جدا شدن نیستند. بعد از اینکه شئ مورد نظر را چاپ کردید ، می بایست با کاردَک به زیر قطعه ضربه زده تا قطعه جدا شود..
        خب من توصیه می کنم از صفحه خودِ پرینتر برای چاپ قطعه استفاده نکنید. علت این پیشنهاد در ادامه خواهید فهمید.
        یک صفحه فایبرگلاس (PCB) در ابعاد صفحه پرینت بخرید و بر روی صفحه پرینت خود قرار دهید. با گیره های کوچک اطراف این صفحه را محکم بچسبانید. همانطور که می دانید صفحه فایبر گلاس PCB یک سمت آن مسی و سمت دیگرش یه چنس دیگر است : )))) سمت مسی را بر روی صفحه پرینت قرار می دهیم تا با داغ شدن صفحه پرینت، حرارت از طریق صفحه مسی به کل صفحه جدید (PCB) پخش شود. اکنون شئ را بر روی این صفحه PCB چاپ می کنیم بعد از چاپ، گیره ها را باز کرده و صفحه را برداشته و قطعه را بوسیله کاردک جدا می کنیم. اگر قطعه کوچک باشد، با کاردک به راحتی جدا می شود. ولی اگر قطعه بزرگ و پهن باشد، با خم کردن این صفحه PCB می توانید قطعه را به راحتی جدا کنید. برای همین در ابتدای این متن از خمیدگی و اعوجاج و فنر و .. صحبت کردم..




        خلاصه متن: ما کار خاصی نکردیم. فقط یک صفحه PCB فایبر گلاس بر روی صفحه پرینتر قرار دادیم. همین.

        دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

        در ادامه نرم افزار 123d design دانلود کنید تا همگام با آموزش جلو برویم..

        دیدگاه


          #5
          پاسخ : آموزش کامل پرینتر سه بعدی

          تا اینجا اطلاعات مفیدی کسب کردیم. چندتا نکته ریز دیگه باقی می مونه که خدمتتون عرض می کنم
          1- حتما روی صفحه پرینت ماده ای بزنید تا لایه اول قطعه که در حال پرینت شدن است، به خوبی به صفحه بچسبد.
          این ماده میتونه چسب نواری مخصوص پرینترهای سه بعدی باشه.
          میتونه چسب ماتیکی باشه
          میتونه «محلول» همون جنس از قطعه باشه. با این توضیح که فیلامنت های PLA و ABS در مایع مخصوصی حل می شوند. به این مایع، حلال فیلامنت می گویند. برای اینکه چسبی محکم از جنس خود فیلامنت بسازیم، کافی ست مقداری از فیلامنت را در این محلول حل کرده و روی صفحه پرینت بریزیم و با کاردک پخش کنیم.
          نکته جالب در مورد پرینتر های سه بعدی اینه که شما وقتی قطعه ای رو ساختید، اگر احیاناً بشکند، می توانید با حلال مخصوص خودش دو قطعه را بهم بچسبانید و جوش دهید. عین روز اول .. برای همین خصوصیت مهم بود که در ابتدای آموزش گفتم نیازی به صفحه بزرگ پرینت ندارید. قطعات بزرگ را به قطعه های کوچک تبدیل کرده و بسازید و سپس بوسیله محلول مخصوص فیلامنت آن ها را به هم بچسبانید..

          2- auto home . توسط این دکمه که در منوی پرینتر وجود دارد، می توانید صفحه پرینتر خود را تنظیم کنید. به این ترتیب که اکسترودر بر روی z=0 / x=0 / y=0 قرار می گیرد و چنانچه محور z از نازل فاصله زیاد و یا کمی داشته باشد، بصورت دستی می توانید این فاصله را تصحیح نمایید



          3- قبل از پرینت کردن، دمای نازل را به حد مجاز برسانید. مثلا دمای ذوب فیلامنت PLA حدود 200 درجه است. با منوی دستگاه وارد تنظیمات دما شوید و دمای نازل و صفحه پرینت را مشخص کنید.
          سپس فیلامنت را در اکسترودر قرار دهید و فایلخود را چاپ کنید.

          دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

          پرینترهای سه بعدی، نرم افزار مخصوصی دارند.
          cura و mankati دو نمونه معروف و عمومی از نرم افزارهای تبدیل طرح به فایل مربوطه برای دستگاه ست.
          وقتی با بسکام یا کدویژن برنامه می نویسیم، توسط این کامپایلرها، برنامه به فایل هگز تبدیل می شود.
          نرم افزار های پرینتر سه بعدی نیز به این صورت است. فایل طراحی شده سه بعدی را به فایل G code تبدیل می کند.
          کار با این نرم افزار بسیار ساده است که بعدا در وقت مناسب به آن خواهیم پرداخت..
          ولی قبل از آن، بهتر است که با نرم افزار های طراحی سه بعدی آشنا شویم
          نرم افزارهای سه بعدی فایل طراحی شده را به پسوند STL یا OBJ ذخیره می کنند. حتما نرم افزاری انتخاب کنید که توانایی تولید خروجی با این پسوند را داشته باشد.
          نرم افزارهای زیادی برای طراحی سه بعدی وجود ندارد! ولی همین تعداد کم، جزء نرم افزارهای تاپ رشته های مهندسی هستند که می توان به نرم افزار های SOLIDWORKS و CATIA و AUTOCAD اشاره کرد. خیلی سریع و واضح بگم که SOLIDWORKS سرآمد همه نرم افزارهای طراحی سه بعدی ست. حتما یک نسخه از این نرم افزار را بخرید و با آن کار کنید..
          اگر دوستان نیاز دانستند یه طراحی ساده در محیط سالیدورکز ارائه خواهم داد. ولی محور این آموزش، طراحی با نرم افزار 123d design محصول شرکت AUTODESK است.
          نرم افزاری ساده و جذاب و سبک و کم حجم که می تونه بخش عمده ای از کارهای ما را حل کند..
          در پست بعدی کمی شما را با محیط این نرم افزار آشنا می کنم و سپس چند طرح را با آن می سازیم.

          دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

          آموزش فارسی نرم افزار 123D Design جهت طراحی اشکال سه بعدی.
          بعد از نصب این نرم افزار و اجرای آن، با صفحه ای مطابق تصویر زیر روبرو می شویم. قسمتهای مختلف آن در تصویر نامگذاری شده است.

          دیدگاه


            #6
            پاسخ : آموزش کامل پرینتر سه بعدی

            کاری که می کنید واقعا جای تشکر داره . لطفا ادامه بدید

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : آموزش کامل پرینتر سه بعدی

              با سلام مجدد
              دوستان این نرم افزار 123d design یک نرم افزار ساده و سبک و بسیار پرکاربرد هست. من به چند دلیل این نرم افزار رو انتخاب کردم.
              اول اینکه نسبت به سایر نرم افزار های طراحی که 8 الی 9 گیگابایت است، این نرم افزار فقط 300 مگابایت است.
              دوم اینکه محیط کاربری ساده و روانی دارد.
              سوم اینکه بسیاری از فایل های طراحی شده که بصورت اپن و رایگان در اینترنت پیدا می شوند، توسط این نرم افزار طراحی شده است.
              علت این امر هم ساده ست. در تمام دنیا، حق کپی رایت رعایت می شود و مردم برای خرید یک نرم افزار، مبلغ زیادی هزینه می کنند
              مثلا نرم افزار متلب حدود 280 دلار و نرم افزار سالیدورکز حدود 410 دلار به فروش می رسد.یا اینکه نرم افزار طراحی PCB پروتل با قیمت 400 دلار به فروش می رسد اما نرم افزار Eagle رایگان و بسیار زیبا و جذاب در محیط نت برای علاقه مندان قرار گرفته که اتفاقا در بین طراحان PCB بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. خیلی ها پول خرید این نرم افزار را ندارند و لذا به سراغ نرم افزار های رایگان می روند. به همین منظور در محیط نت بسیار محبوب و پر طرفدار هستند.. شما نگاه نکنید به خودمون که میریم یک DVD کینگ و اسیستنت می خریم و 100 تا نرم افزار داریم )

              شما می تونید این نرم افزار رو از لینک زیر دانلود کنید


              سیستم خودتونو ( 64 بیت یا 32 بیت ) مشخص کنید و دانلود کنید. خب قطعا کشور ما جز تحریم ها ست و نمی تونید دانلود کنید.
              اگر کسی مسلط به زبان انگلیسی هست بهشون پیام بده که بابا تحریم ها حذف شد. شما خوابید؟
              یا اینکه با نرم افزار هات اسپات به اینترنت وصل شوید و به سادگی دانلود کنید. هات اسپات رو قطع کنید تا سرعت دانلود بیشتر شود
              من چندبار امتحان کردم نتونستم فایل برنامه رو جایی آپلود کنم تا شما راحت تر دانلود کنید..
              با این حال همچنان تلاش خودمو می کنم..

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : آموزش کامل پرینتر سه بعدی

                از نوار ابزار گزینه اول primitives (اشکال اولیه) را انتخاب می کنیم. در زیر مجموعه این گزینه شما می توانید اشکال هندسی سه بعدی را رسم نماید. که شامل مکعب و استوانه و هرم و .. می باشد.


                بعد از انتخاب هر کدام از این اشکال، گزینه تنظیم سایز (طول - عرض - ارتفاع) باز می شود که شما می توانید برحسب میلی متر اعداد را تغییر دهید


                سایر اشکال نیز به همین منوال است

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : آموزش کامل پرینتر سه بعدی

                  منوی Sketch - طراحی

                  در این منو شما قادر خواهید بود طرح های خود را که خارج از اشکال منوی primitives می باشد را طراحی کرده و بسازید. من معمولا 99درصد کارهام رو توسط این منو انجام می دهم. هرچند در منوی اشکال اولیه (primitives) مربع و مستطیل و استوانه و .. قرار دارد، اما من خودم آنها را می سازم.. شاید دلیل اینکار را در ادامه متوجه شوید..
                  منو ساده ست. با این وجود یک توضیح ساده و گذرا می دهم. جهت رسم مستطیل و دایره و بیضی و چندضلعی از گزینه های مسخص شده استفاده کنید. به اینصورت که یکی از گزینه ها را انتخاب کرده و سپس بر روی صفحه شطرنجی کلیک کنید تا سطح طراحی تان مشخص شود. سپس با کلیک بعدی طرحتان را بکشید و در صورت نیاز، ابعاد خود را وارد کنید..
                  توسط خط کشی نامحدود می توانید خط های پی در پی با زاویه های متفاوت رسم کنید.
                  توسط گزینه خط منحنی، می توانید خط های قوس دار و منحنی دار بکشید. مثلا یک نیم دایره..
                  توسط گزینه های رسم کمان نیز قادر به رسم کمان خواهید بود.
                  *گرد کردن گوشه، توسط این گزینه خواهید توانست لبه های یک طرح را خم کنید. توجه کنید که لبه های «طرح» را خم می کنیم. گرد می کنیم. نه لبه های یک حجم سه بعدی! چون الان در زیر مجموعه طرح هستیم و تمام گزینه ها برای طرح قابل اجراست... نه حجم!
                  توسط گزینه های تراشیدن و دراز کردن، می توانید ادامه یک خط شکسته را رسم کنید. مثلا شما یک گوشه از مثلثی را در نظر بگیرید. توسط گزینه دراز کردن - ادامه دادن، خط های خارج از محیط مثلث رسم می شود. توسط گزینه کوتاه کردن، این خط ها حذف می شود..
                  نکته: با این گزینه زیاد سر و کار نخواهید داشت. هرچند در ادامه یک مثال خواهم زد..
                  و در آخر توسط گزینه افست، می توانید در طرح مورد نظرتان، یک حاشیه بسازید..

                  دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

                  در ادامه آموزش نرم افزار طراحی سه بعدی 123D design به زبان فارسی برای طراحی قطعه مورد نظر و چاپ با پرینتر سه بعدی در خدمتتان هستم.
                  *** با عرض پوزش من مجبورم در جملاتم از کلمات کلیدی مرتبط با موضوع، زیاد استفاده کنم تا با سرچ در گوگل، اولین لینک، اینجا باشد.

                  منو construct - ساختن



                  گزینه مهم و پرکاربردیست..
                  در این منو ، 4 زیر مجموعه ست که در زیر توضیحاتی درباره آنها می دهم.
                  بیرون آمدن: وقتی شما طرحی را کشیدید و قصد داشتید آن را حجیم کنید، (سه بعدی کنید) از این گزینه استفاده می شود. به اینصورت که شما با کلیک بر روی این گزینه و سپس کلیک بر روی طرحتان، یک فلش جهت بیرون آوردن نشان می دهد. اگر فلش را بکشید، طرح تبدیل به حجم می شود. یا اینکه به محض کلیک بر روی طرح، پنجره ای باز می شود که شما می توانید مقدار بیرون آمدن را بصورت عددی بر حسب میلی متر وارد کنید
                  جاروب کردن: خداییش توضیح این گزینه بدون فیلم و عکس سخته..
                  یک خط، هر نوع خطی مثلا منحنی و زاویه دارد و کج و راست را در نظر بگیرید. یک مربع حجیم را نیز در نظر بگیرید..
                  توسط این گزینه شما می توانید مربع حجیم (سه بعدی) را در امتداد این خطر رسم کنید..
                  اگر متوجه نشدید اشکال از منه. در پست های بعدی بهتر توضیح خواهم داد..
                  دور زدن: گزینه ای جالب است. توسط این گزینه قادر خواهید بود طرحی حجیم را به دور محوری بچرخانید و بگسترانید..
                  برای درک بهتر این گزینه در پست های بعدی حتما مثال خواهم زد..
                  اتاق ساختن: این گزینه هم توضیح سختی دارد. من تا به حال از این گزینه استفاده نکرده ام. هرچند بنظر کاربردی می آید )))
                  توسط این گزینه می توانید چند سطح ناهمگون را بهم وصل کنید.
                  مثلا یک مربع (4گوش) را با یک دایره (بدون زاویه) بهم وصل کنید
                  توضیحات بیشتر همراه با مثال در پست های بعدی انشاالله

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : آموزش کامل پرینتر سه بعدی

                    منو modify - تغییرات
                    توسط این منو قادر به تغییراتی در اشکال حجیم خود خواهید بود.


                    مثلا توسط گزینه:
                    فشار دادن و کشیدن: شما می توانید یک سطح از شئ حجیم را بکشید یا فشار دهید تا طول و یا عرض آن تغییر کند.
                    نیشگون گرفتن: تا حالا وقتی لُپ یه نفر رو کشیدید توجه کردید؟ اون قسمت کِش میاد. توسط این گزینه می توان لبه یا گوشه یک شئ را کشید..
                    جدا کردن: از این گزینه برای جدا کردن سطح یک شئ حجیم استفاده می شود.
                    گرد کردن گوشه: لبه های تیز یک طرح حجیم را توسط این گزینه گرد کنید.
                    ** در منو طراحی نیز چنین منویی وجود داشت. دقت کنید الان در منو تغییرات طرح حجیم (سه بعدی) هستیم لذا گزینه ها فقط بر روی طرح های حجیم فعال هستند.
                    لبه پخ کردن: توسط این گزینه نیز می توان لبه یک طرح سه بعدی را پَخ و صاف کرد.
                    جدا کردن حجم: با این گزینه می توان یک حجم را نصف کرد.
                    مثلا یک قوطی کبریت در نظر بگیرید. توسط این گزینه می توان قوطی کبریت را در راستای افقی و یا عمودی نصف کنید که هر قسمت نصف شده از این به بعد می توان تغییر داد..
                    میان تهی: گزینه بسیار پرکاربرد. با این گزینه میتوانید هر قطعه ای را درون تهی کنید. مثلا یک مکعب در نظر بگیرید. با این گزینه سطح روی مکعب حذف می شود و عمق مکعب خالی می شود.. از این گزینه برای ساخت جعبه استفاده می کنند

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : آموزش کامل پرینتر سه بعدی

                      چندتا نکته مهم و کاربردی و البته میانبر
                      در تصویر زیر مراحل انتخاب لبه و سطح شئ نشان داده شده است.
                      جهت انجام اینکار اول مکعب را انتخاب کرده و در صفحه شطرنجی قرار می دهیم. (تصویر1)
                      سپس یکبار بر روی مکعب کلیک می کنیم. دور شکل هایلایت سبز می شود (تصویر2)
                      سپس موس را حرکت میدهیم اگر روی سطح قرار دهیم به این معنی که سطح انتخاب شده است. دقت کنید هنوز کلیک نکرده ایم. فقط موس را بر روی سطح حرکت دادیم. (تصویر 3 و 4)
                      اگر موس را بر روی لبه شکل حجیم قرار دهیم ،به این معنی که لبه انتخاب شده است (تصویر5)
                      حتی می توان موس را روی گوشه شکل قرار داد (تصویر 6)


                      اکنون هرکدام از این سطح یا لبه ها را بخواهیم، کافیست بر روی آن کلیک کنیم...

                      به محض کلیک بر روی صفحه یا لبه یا گوشه،
                      یک آیکون چرخ دنده که به معنای تنظیمات است ، ایجاد می شود
                      با کلیک بر روی این آیکون ، تغییرات مجاز قابل اجرا نمایش داده می شود.

                      مثلا با کلیک بر روی سطح بالایی مکعب، آیکون چرخ دنده باز می شود. با کلیک بر روی آیکون چرخ دنده، سه گزینه ویرایشی باز می شود
                      قصد داریم ارتفاع مکعب را بیشتر کنیم. برای این کار کافیست گزینه دوم (press/pull) انتخاب کرده تا فلش زرد رنگ بر روی سطح مکعب قرار بگیرد.
                      اگر آن را بکشید به سمت بالا، ارتفاع مکعب زیاد می شود.
                      درضمن کادری نیز باز می شود که می توان بصورت دستی ارتفاع را بر حسب میلی متر وارد کرد.
                      این مراحل در تصویر زیر نشان داده شده ست.


                      یا اینکه قصد داریم یک جعبه بسازیم
                      برای اینکار یک مکعب انتخاب کرده سپس با کلیک بر روی سطحی که قرار است حذف شود (توخالی شود) کلیک می کنیم.
                      از آیکون باز شده گزینه shell را انتخاب کرده. به محض کلیک بر روی این گزینه، مکعب تو خالی می شود. شما همچنان می توانید ضخامت لبه مکعب را تغییر دهید


                      دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

                      آموزش پرینتر سه بعدی
                      صفر تا صد پرینتر سه بعدی
                      پرینتر سه بعدی چیست
                      پرینتر 3 بعدی
                      کار با پرینتر سه بعدی
                      طراحی برای پرینتر سه بعدی
                      چگونه یک قطعه برای پرینتر سه بعدی طراحی کنیم
                      آموزش فارسی نرم افزار 123D design

                      باز هم با عرض پوزش برای کلمات کلیدی بالا..

                      امیدوارم نرم افزار رو دانلود کرده باشید.
                      در پست بعدی انشالله یک جعبه کیت الکترونیکی طراحی می کنیم و با پرینتر سه بعدی می سازیم..







                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : آموزش کامل پرینتر سه بعدی

                        با عرض پوزش که در آموزش 2 روز تاخیر ایجاد شد..
                        من هیچجوری نتونستم وارد فروم بشم! با هات اسپات وارد می شدم ولی پست فرستاده نمی شد.. بگذریم..

                        منو combine - ترکیب کردن
                        منویی مهم و پرکاربرد که توسط این منو و گزینه هایش می توان دو شکل هندسی حجیم را با هم ترکیب و تفریق و .. کرد


                        ادغام کردن: توسط این گزینه دو شکل حجیم را می توان با هم ادغام کرد
                        منها کردن: توسط این گزینه می توان مساحت های مشترک بین دو شکل حجیم را به دست آورد
                        قطع کردن: با این گزینه می توان شکل حجیمی را نصف کرد
                        جدا کردن: توسط این گزینه نیز می توان دو شکل هندسی حجیم را از هم جدا کرد




                        در تصویر شماره 1 ، مربعی را در محیط طرح (sketch) به طول و عرض 50 میلی متر رسم کرده ایم.
                        سپس با کلیک بر روی طرح مربع و انتخاب گزینه اکسترود ، به طرحمان ارتفاع می دهیم. مطابق تصویر 2 و 3 ، 10 میلی متر ارتفاع ایجاد شده است. اکنون طرح از حالت sketch خارج شده و یک شئ حجیم می باشد.
                        در این لحظه در صفحه رسم، هم شکل حجیم و هم طرح اسکچ وجود دارد. درصورتیکه یکی از اینها مزاحم شماست، می توانید لایه آن را خاموش و پنهان کنید. به همین دلیل من در تصویر شماره 4 نحوه پنهان کردن لایه اسکچ را توضیح داده ام. اکنون دیگر اثری از آن مربع 50*50 نیست.
                        در تصویر شماره 5 قصد داشتم یک استوانه به شکل اضافه کنم.
                        اینجا رو خوب دقت کنید..
                        اگر در منو اشکال ابتدایی که قبلا توضیح دادم، استوانه را انتخاب کنم و بر روی شکل قرار دهم، استوانه از سطح صفر 0 قرار نمی گیرد. بلکه بر روی شکل مکعب قرار می گیرد. ولی اگر استوانه را روی صفحه شطرنجی قرار دهم و سپس آن را به سمت مکعب حرکت دهم، استوانه وارد فضای مکعب می شود.
                        به تصاویر 5 و 6 دقت کنید.
                        این دو شکل هندسی هنوز با هم ترکیب نشده اند. فقط در هم قرار گرفته شده اند. قصد دارم استوانه را تو خالی کنم. برای این کار با کلیک بر روی استوانه و حرکت دادن موس به روی لبه بالایی استوانه و دوباره کلیک کردن بر روی آن، گزینه تنظیمات باز می شود که من گزینه shell را انتخاب می کنم. تصویر 8 این اتفاق را نشان داده ست. اگر تصویر را بزرگ کنید متوجه می شوید فقط استوانه تو خالی شده ست و گوشه مکعب در استوانه مشخص است.
                        چرا؟ چون دو شکل هندسی هنوز مجزا هستند. با هم ادغام نشده بودند..
                        در تصاویر شماره 9 و 10 مراحل ادغام دو شکل هندسی نشان داده شده است. از منو ترکیب کردن ، گزینه ادغام را انتخاب کرده و در شکل اصلی را انتخاب کنید. سپس شکلی که قصد دارید با شکل اصلی ادغام شود را انتخاب کنید. در آخر دکمه Enter را فشار دهید تا هر دو شکل با هم ترکیب شوند. تصویر 11

                        اکنون اگر استوانه را shell کنید، میبینید که کوشه مکعب در استوانه وجود ندارد.. تصویر 12
                        جدیدترین ویرایش توسط teslaa; ۲۰:۵۹ ۱۳۹۵/۰۳/۲۲.

                        دیدگاه


                          #13
                          پاسخ : آموزش کامل پرینتر سه بعدی

                          با سلام.
                          میخواستم بدونم کجا تصاویر را آپلود کنم تا پاک نشه؟
                          و اینکه آیا این تاپیک مورد پسند علاقه مندان بوده ؟ ادامه بدیم؟
                          البته بعد از چندسال تاخیر...

                          دیدگاه


                            #14
                            پاسخ : آموزش کامل پرینتر سه بعدی

                            نوشته اصلی توسط teslaa نمایش پست ها
                            با سلام.
                            میخواستم بدونم کجا تصاویر را آپلود کنم تا پاک نشه؟
                            ...
                            دوست عزیز
                            یک اکانت در سایت ایرانی picofile.com ایجاد کنید و تصاویر را در باکس خودتان آپلود کنید .... لینک تصاویر برای سالیان طولانی باقی میماند
                            پاره ای از رویکردهای دفاعی

                            دیدگاه


                              #15
                              پاسخ : آموزش کامل پرینتر سه بعدی

                              نوشته اصلی توسط teslaa نمایش پست ها
                              با سلام.
                              میخواستم بدونم کجا تصاویر را آپلود کنم تا پاک نشه؟
                              و اینکه آیا این تاپیک مورد پسند علاقه مندان بوده ؟ ادامه بدیم؟
                              البته بعد از چندسال تاخیر...
                              استاد لطفا" ادامه بدید .
                              من یه کم توی نت سرچ کردم در مورد آموزش این نرم افزار . همه اموزشها ویدیویی هستن که من یکی وقت نشستن پای ویدیوها رو ندارم . به نظرم آموزش متنی خیلی خیلی بهتر از ویدیو هست چون هر زمان که نکته ای رو فراموش کردین میشه یه سرچ کرد و راحت مشکل رو حل کرد درحالی که ویدیو معلوم نیست کجاشو باید ببینی ! . خلاصه ادامه بده برادر من یکی دنبال میکنم . دستت درد نکنه . مرسی از زحمتی که برای تایپ میکشی دوست من

                              دیدگاه

                              لطفا صبر کنید...
                              X